Papierkunst

Handgeschept papier

In mijn beeldend werk gebruik ik altijd handgeschept papier omdat het een rijke geschiedenis heeft, veel structuren kent en zich tijdens het maakproces goed laat vormen. Ieder vel papier, gekocht of zelf geschept, is met de hand gemaakt. Naast loktapapier en katoenpapier, werk ik voornamelijk met moerbei papier. Dit zachte papier is gemaakt van de bast van de moerbeiboom, dat na het regenseizoen afgepeld kan worden en direct weer aangroeit. Er is geen ingreep in de natuur nodig om mijn beelden te maken. Die gedachte spreekt mij aan.

Kunstenaar zijn betekent: Rijpen als de boom, die zijn sappen niet voortdrijft en getroost in de voorjaars stormen staat, zonder angst, dat er daarna geen zomer zou kunnen komen. Die komt toch.
Rainer Maria Rilke

Eeuwigheden

Objecten uit nalatenschap

Op zolder of in een kast ligt de kostbare herinnering aan een dierbare verscholen: Ooit toevertrouwd en opgeborgen. EEUWIGHEDEN maakt van een tastbare herinnering een betekenisvol kunstobject. 

Objecten uit nalatenschap vormen de kern van een kunstwerk. Objecten als sieraden, handgeschreven brieven, delen uit dagboekjes, as van de overledene, of welk uniek toevertrouwd object ook, worden verweven in de kunst van papier. Met als oogmerk een zichtbaar kunst- of gedenkstuk te creéren, dat het daglicht ziet en de nagedachtenis koestert. 

Opdrachtgevers worden nauw betrokken bij het creatieproces om op die manier een eigen stem eraan te geven: Welk accent moet uitgelicht worden? Welk voorwerp verwoordt het beste de herinnering? Welk object past het beste bij de transformatie van een herinnering naar een liefdevol aandenken.

‘Waarheen je ook gaat, ga met heel je hart’
Confucius

Yogakunst

Yoga collages

De Yoga collages in handgeschept papier zijn te koop. In opdracht maak ik ook persoonlijke collages n.a.v. jouw eigen contouren. Mooi als kunstwerk aan de wand in je nieuwe yoga praktijk, of als gezamenlijk cadeau voor iemand. Prijs op aanvraag.

Wenskaarten 'Yoga Ásanas op papier'

Luxe wenskaarten verpakt in een set van vijf kaarten. De kaarten zijn gemaakt van een hoge kwaliteit reliefpapier en hebben een bijpassende envelop. De afbeeldingen zijn collages van papier in combinatie met pastelkrijt. Het drukwerk is 100 % duurzaam. Een set kaarten kost € 15,50 excl. verzendkosten.  

KUNST & YOGA ZWOLLE