Workshop Eeuwigheden

Wie kent niet de doos of koffer in de kast, met voorwerpen uit nalatenschap? Een steen, een horloge, een ring, die ene brief met het handschrift van..... Waardevolle objecten die de herinnering levendig houden en ons verbinden met wat dierbaar en van waarde is. Verhalen die we koesteren.

In deze workshop gaan we een persoonlijke bewaarplaats maken, voor voorwerpen met een verhaal. Onder begeleiding worden er doosjes op maat gemaakt en beplakt met fraai papier. Aan het einde wordt het geheel met de voorwerpen samengevoegd en ontstaat er een persoonlijke (gedenk) plek voor tastbare herinneringen. Workshop 2 personen, duur 2,5 uur. Kosten € 65,- p.p incl. materialen, koffie en thee. Vanaf 3 personen € 50,- p.p.

1

2 a

3

4

De stille dynamiek van creativiteit

Online–live Individuele begeleiding. 

Als creatieve talentvolle makers zijn we je altijd op zoek naar een juiste balans. Enerzijds zitten we boordevol ideeën en daadkracht, anderzijds hebben we (speel) ruimte nodig. Een creatieproces heeft alles te maken met het contact met onszelf. Van daaruit begint alles en daar keren we telkens naar terug: een cyclische beweging. Er zijn elementen uit de yogaleer die direct invloed hebben op ons bewustzijn en daarmee op eigenschappen die belangrijk zijn voor ons als maker. Denk aan concentratie, focus, discipline maar ook compassie, loslaten en lichtheid. Door onszelf telkens opnieuw te centreren ontstaat er helderheid in denken en doen. Dit geeft ruimte aan authenticiteit en inspiratie. Wil je werken aan een eigen grondhouding van waaruit jouw creativiteit zich meer verdiept, neem dan contact op. 

Yoga en rouwen

Online-live individuele begeleiding. Kosten online meeting 75 min. € 75,-

In de individuele begeleiding Yoga en rouwen zoeken we vanuit onze eigen veilige omgeving naar een manier om rust te vinden in onszelf. Door eenvoudige oefeningen ontladen we direct spanning in ons lichaam en leren we in ons eigen tempo te voelen  wat van binnen leeft. Goed leren omgaan met emoties geeft rust en perspectief. Zo krijgen we weer regie over ons eigen leven en worden we opnieuw heel. Twijfel je of het iets voor je is, neem dan contact op voor overleg.

Adem & Ontspanning

Online- live Individuele begeleiding

Kosten online meeting 75 min. € 75,-

In deze bijeenkomst leren we ons bewust dieper te ontspannen. Door eenvoudige oefeningen en aandachtig te bewegen, ontladen we spanning in ons lichaam en krijgt de adem meer ruimte. Een volledige adembeweging die laag in het lichaam begint, is de bron voor een goede gezondheid en een kalme geest. Dit leidt tot een gevoel van  stabiliteit en vertrouwen. Heb je een persoonlijke vraag of wil je vrijblijvend advies, laat het mij weten.

Hatha Yoga

In een yogasessie worden toegankelijke yoga houdingen afgewisseld met ontspanningsoefeningen, waardoor de deelnemers een complete ervaring aangereikt krijgen.  Natuurlijk sluiten we af met een heerlijke liggende ontspanning. Prijs op aanvraag.

Yoga en creativiteit

In deze lessen gaan we dieper in op de paralellen tussen het creatieve werkproces en yoga als spiritueel pad. Wat is verbeelding? Wat kenmerkt creatieve mensen? Kan yoga een betekenisvolle ondersteuning bieden voor ons als ondernemende makers in een veranderend werkveld? De informatieve inleiding wordt gevolgd door een volledige yogales waarin we direct werken met deze elementen.

Plezier met papier

Papier is een veelzijdig materiaal. Het kent allerlei structuren en toepassingen. De eigenschappen van papier komen uitgebreid aan bod in de workshop. Het thema varieert. Denk aan postpapier, wenskaarten, handpoppen, windlichten, en collages. Belangrijk uitgangspunt is: Plezier met papier! De workshop wordt met tussenpozen gegeven. Belangstellenden kunnen zich opgeven.

KUNST & YOGA ZWOLLE